Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Tips för att få fler Twitter följare

Tips för att få fler Twitter följare

  • av
Twitter följare

Tips för att få fler Twitter följare

Ganska många som använder sociala medier undrar hur man gör för att få fler följare i allmänhet och fler Twitter följare i synnerhet. Vill man nå ut till en stor publik är det ett måste att ha många följare som kan reagera på och dela dina inlägg. Vad måste du då göra för att locka fler följare?

En lösning för att få flera följare är att anlita en social media byrå som kan hjälpa dig att lägga upp en strategi och plan för hur du ska använda sociala medier, till exempel Facebook, Instagram och Twitter.

Innehållet är viktigt

Men det räcker inte bara att ha en plan. Du måste även ha något att säga; därför är det viktigt att ha ett bra innehåll. Ett bra innehåll är engagerande och hjälper till att sälja den produkt eller tjänster som finns kopplade till din verksamhet.

För att få fram ett innehåll som passar din målgrupp bör du ta fram din idealkund, det vill säga en kund som kan representera hela din målgrupp. En idealkund kan till exempel vara en ensamstående skiftarbetande småbarnspappa eller en pensionär som vill tågluffa.

Twitter följare är en del av din marknadsföring

När du vill bygga upp och få följare till ditt Twitter-konto är det några saker som du måste ta i beaktande, till exempel:

  • Hur ser din idealkund ut?
  • Har du mest nationella eller internationella kunder?
  • Ska ditt innehåll och dina tweets vara skrivna på engelska eller svenska?

Språket är viktigt

För att du ska kunna få som många Twitter följare som möjligt är det också viktigt att du använder ett språk som är anpassat efter din målgrupp. En tjugoåring kommunicerar inte på samma sätt som en sextioåring.

Att hitta rätt språkgargong kan vara svårt för en lekman men betydligt enklare för oss som dagligen arbetar med sociala medier. Ett språk anpassat efter målgruppen kommer att ge dig fler följare. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt i djungeln så att du får ut budskapet till din målgrupp.

Webbplatsen använder kakor för en bättre användarupplevelse